Mentors

El Projecte Mentors Gais de Afirma't és un esforç per proporcionar als homes gais els aprenentatges i eines d'altres homes gais que actuen com a mentors saludables i constructius en tot allò que tingui a veure amb la vivència de la seva homosexualitat. És un projecte que busca desenvolupar el sentiment de comunitat i de suport entre iguals. És un dels projectes que es desenvolupen dins de l'associació Afirma't i s'ofereix gratuïtament per als homes gais que viuen a Barcelona i rodalies.

En què consisteix exactament el projecte?
El projecte consisteix entre una i un màxim de 8 cites amb un home gai que s'ha format per a tal fi. En aquestes cites parlareu d'allò que et preocupa i ell, que ha rebut una formació en counselling, t'acompanyarà en el teu procés de recerca de solucions personals. Ell mai et dirà què has de fer però sí t'ajudarà a trobar les teves pròpies respostes. En casos en què es necessiti un "aprendre com" (ex .: sortir de l'armari a la feina) naturalment que sí et oferirà un consell.


Qui són els mentors?
Durant un curs formatiu i diverses sessions dedicades a fer pràctiques, els nostres voluntaris van rebre formació sobre couselling, el procés d'assumir l'homosexualitat, la sortida de l'armari, VIH (i altres ITS), homofòbia interioritzada, problemes d'ansietat, socialització, sexualitat i recursos socials per a un gai. Durant les pràctiques, cada mentor realitza un bon nombre de simulacions de situacions que poden viure mentorizando a una altra persona amb dificultats per gestionar-les.


Quin tipus de mentoria puc rebre?
El projecte està pensat per a homes gais que no necessiten d'una atenció psicològica però sí d'algú amb qui parlar de les seves preocupacions. Pots treballar des del com assumir i viure la teva homosexualitat amb més naturalitat, del teu homofòbia interioritzada, de problemes en les relacions, de sexe, de socialitzar, de la teva família ... del que necessitis! Hem inclòs en aquestes cites que una d'elles sigui per parlar sobre la nostra salut sexual. Volem que gaudeixis de la teva sexualitat i sabem que la millor manera de fer-ho és comptant amb una informació exhaustiva i veraç sobre aquest aspecte. Una altra de les cites, si els teus problemes són de socialització, podria consistir en sortir amb altres persones de l'associació a socialitzar, anar junts a una festa, esdeveniment esportiu o cultural, sortir a conèixer més gent, acudir a alguna de les nostres excursions o sortides gastroculturales, etc. Les cites estan pensades perquè trobis solucions al que et preocupa, al fet que tinguis la informació més actualitzada sobre la teva salut i al fet que socialices amb altres gais. La majoria dels nostres mentors viuen a Barcelona, ​​encara que alguns també són de fora.


Com contactar amb el teu mentor?
Escriu a mentor@afirma-t.org i envia'ns el teu nom, edat, disponibilitat horària, població de residència i què és allò que et preocupa. Amb aquestes dades, et posarem en contacte amb el mentor que més s'acomoda a les teves necessitats. Quedareu en un punt i us coneixereu.