Mentores

El Projecte Mentores Lesbianes i Bisexuals de Afirmació és un esforç per proporcionar a les dones lesbianes o bisexuals els nens i les eines d'altres dones, que han passat pel mateix, que actua com a mentores saludables i constructives en tot allò que té a veure amb la vivència de la teva sexualitat, les teves afectes i com et relaciones amb el teu entorn. És un projecte que busca desenvolupar el sentiment de comunitat i de suport entre iguals. És un dels projectes que es desenvolupen dins de l'associació. Afirmació i ofereix gratuïtament per a les dones lesbianes o bisexuals que viuen a Barcelona i rodalies.

En què consisteix exactament el projecte?
El projecte consisteix entre una i un màxim de 8 cites amb una dona lesbiana que s'ha format per a tal fi. En aquestes cites parlareu d'allò que et preocupa i ella, que ha rebut formació en counselling, t'acompanyarà en el teu procés de recerca de solucions personals. Ella mai et dirà què has de fer però sí t'ajudarà a trobar les teves pròpies respostes. En casos en què es necessiti un "aprendre com ..." (ex: sortir de l'armari a la feina) naturalment que sí et oferirà un consell.

Qui són les mentores?
Durant dos mesos que van culminar en un cap de setmana dedicat a fer pràctiques, les nostres voluntàries van rebre formació sobre counselling, el procés d'assumir l'homosexualitat, la sortida de l'armari, malalties de transmissió sexual (ITS), homofòbia interioritzada, problemes d'ansietat, socialització , sexualitat i recursos socials per a dones lesbianes i bisexuals. Durant el cap de setmana pràctic, cada mentora realitza un bon nombre de simulacions de situacions que pots viure mentorizando a algú.

Quin tipus de mentora puc rebre?
El projecte està pensat per a dones que NO necessiten d'una atenció psicològica però sí d'algú amb qui parlar de les seves preocupacions. Pots treballar des del com assumir i viure la teva homosexualitat amb més naturalitat, del teu homofòbia interioritzada, de problemes de relacions, de sexe, de socialitzar, de la teva família ... del que necessitis! Una de les cites, si els teus dificultats són de socialització, podria consistir en sortir amb les "gaviotas" (grup de dones de l'associació Afirma't) a socialitzar, anar juntes a una festa, esdeveniment esportiu o cultural, sortir a conèixer més gent, etc. Les cites estan pensades perquè trobis solucions al que et preocupa, al fet que tinguis la informació més actualitzada sobre la teva salut i al fet que socialices amb altres lesbianes i bisexuals. La majoria de les nostres mentores viuen a Barcelona.

Com contactar amb el teu mentora?
Escriu a mentor@afirma-t.org i envia'ns el teu nom, edat, disponibilitat horària, població de residència i què és allò que et preocupa i vols treballar-lo. Amb aquestes dades, et posarem en contacte amb la mentora que més s'acomoda a les teves necessitats. Quedareu en un punt i us coneixereu.